Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Ardenner Split Grijs 25-40 mm bigbag 1500 kg | 1,0m³

Ardenner Split Grijs 25-40 mm bigbag 1500 kg | 1,0m³

Totaalprijs
229,98 229,98 per stuk

(Tijdelijk) niet beschikbaar.
Informeer bij de klantenservice voor de actuele levertijd

Niet op voorraad.
Informeer bij de klantenservice voor de actuele levertijd
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 613032
Ardenner Split is één van de populairste splitsoorten voor in de tuin. Split is een kalksteensplit wat wordt gewonnen in de Ardennen. Deze splitsoort heeft een toegankelijke kleur grijs, wat met vele tuinstijlen kan worden gecombineerd. Ardenner Split heeft een hoge druk- en breukvastheid, waardoor het geschikt is voor een oprit. Houd er rekening mee dat Ardenner Kalksteensplit door de kalk niet geschikt is in en rondom een vijver. Ardenner Split 25-40 mm wordt geleverd in een bigbag van 1500 kilogram. Dit gewicht komt overeen met 1 m³.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin. Split betreft een natuurproduct. Houd er daarom rekening mee dat de daadwerkelijke kleur kan afwijken van de productfoto's of onderling tussen verschillende batches.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
Pluspunten
  • Geschikt voor de aanleg van een oprit
  • Kalksteensplit wat gewonnen is in de Ardennen
  • Uitstekend te combineren met verschillende tuinstijlen

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Grijs
Kleur Middengrijs

Afmetingen

Gewicht 1500 kg
Minimale korrelgrootte 25 mm
Maximale korrelgrootte 40 mm
Gemiddelde korrelgrootte 32.5 mm