Waterinfiltratie en -buffering
-
-
-
Resultaten voor:Waterinfiltratie-buffering
Waterinfiltratie en -buffering
De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat er heftige regenval is. Het riool kan het water dan ook niet altijd meer aan. Ook gebruiken we nu vaak schoon drinkwater om onze tuinen te besproeien. En dat terwijl er dus veel regenwater in het riool verdwijnt, zonde! Daarom is het belangrijk om te kijken naar alternatieven voor watermanagement. Er zijn verschillende manieren om water te infiltreren of bufferen voor later gebruik. Zo voorkom je dat je veel schoon water moet gebruiken om je tuin van het nodige vocht te voorzien in de drogere periode. En je vermindert de druk op het riool bij hevige regenval. Bij Tuinvisie hebben we hiervoor verschillende producten toegevoegd aan ons assortiment.
Hydroblob
Een hydroblob is er in verschillende uitvoeringen, maar kun je zelfs zonder aansluiting plaatsen onder je gazon of bestrating. Je kunt er ook voor kiezen om je afvoergoot aan te sluiten op 1 of meerdere hydroblobs. De hydroblob neemt het water dat binnenkomt op en houdt dit vast. Zodra de grond weer water op kan nemen, wordt dit geleidelijk door de hydroblob aan de grond afgegeven. Zo blijft het watergehalte in de grond goed op peil en hoef je de grond minder te bewateren. Een hydroblob plaatsen kun je gemakkelijk zelf dankzij ons stappenplan. Leg de hydroblobs tegen je tuintegels aan en creëer een prachtig terras mét goede afwatering.
Infiltratiekrat
Een infiltratiekrat is een sterk waterdoorlatende krat waarin het regenwater ook tijdelijk wordt opgeslagen en geleidelijk wordt afgegeven aan de grond. De kratten zijn afgewerkt met een waterdoorlatend textiel, waardoor het water weer de grond in verdwijnt. De kratten zijn groter van formaat, en kunnen dus meer water vasthouden, maar je hebt ook meer ruimte nodig voor de plaatsing. Een ander verschil met de hydroblob, is dat de hydroblob een vast blok is.
Waterbuffertank
Een waterbuffertank is een opslag voor regenwater. Dit kan in de welbekende vorm van een regenton, maar ook in de vorm van waterbufferende schutting (rainwinner) of als grote tank onder je gazon of bestrating. Hierin kun je een veel grotere hoeveelheid water opslaan. Het voordeel hiervan is dat je zelf in de hand houdt wanneer dit water weer wordt gebruikt. En dan je het ook voor andere dingen kunt gebruiken dan enkel het bewateren van de betreffende grond waar de infiltratiekrat of hydroblob zich zou bevinden.