Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Axenta Premium Plata Lime 60x60x4cm Silver/Gris

Axenta Premium Plata Lime 60x60x4cm Silver/Gris

(Tijdelijk) niet beschikbaar.
Informeer bij de klantenservice voor de actuele levertijd

m2
Stuk
Totaalprijs
13,31
37,00 per m2
Niet op voorraad.
Niet bestelbaar
Bestellingen boven € 1.500,- gratis bezorgd!
Productnummer: 611183
Betontegel Axenta Premium Plata combineert elegantie en stijl met een modern en tijdloos design. Met zijn strakke vorm geeft de betonnen terrastegel Axenta een levendige twist aan vrijwel elk type tuin. Van strak en modern tot romantisch. De tegel is grijs met wit van kleur en voorzien van een slijtvaste toplaag waar vuil zich niet makkelijk aan hecht. Daarnaast is de grijze betontegel onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen. De Axenta is te herkennen aan een strak oppervlak en is 60x60 centimeter met een dikte van 4 centimeter. De Axenta tegels zijn in de volgende 3 series verkrijgbaar: Vlak, Lime en Facet. Dankzij de vergelijkbare eigenschappen kun je de Axenta betontegel goed combineren met de Furora tegel van Tuinvisie.

Productiekenmerken van betontegel Axenta
Er zijn een aantal onderdelen in het productieproces die kenmerkend zijn voor betontegel Aexenta. Allereerst is de tegel voorzien van een Top coat + UV. De tegel krijgt twee lagen coating. Deze topcoating zorgt ervoor dat de tegel van bovenaf beter beschermd is tegen weersinvloeden of vuil.

Daarnaast is betontegel Axenta gestraald. De tegel wordt door middel van kleine RVS kogels gestraald en deze uitvoering zorgt ervoor dat de toplaag van de tegel ruwer wordt. Hierdoor worden de kleurnuances van de tegel beter zichtbaar.

Het laatste kenmerk van betontegel Axenta is de Full hydrofobering. Bij deze behandeling wordt de volledige tegel behandeld met een hydrofoob. De hydrofoob heeft een waterafstotende werking, waardoor de tegel bestand is tegen vocht van onderaf en tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast vermindert de hydrofoob sterk kalkuitbloei.

Onderhoud van betonnen tegels
Voor het verwijderen van groene aanslag, vlekken en/of vervuiling op je betontegels adviseren we je om Fixs Bioreiniger te gebruiken. Houd bij het sproeien minstens 30 centimeter afstand tot de tegel. Mocht je de tegels willen schoonmaken met water uit een bron, dan dient het water roestvrij te zijn. Door gebruik kunnen er leefkrasjes ontstaan op de tegels. Deze krassen zullen na verloop van tijd door belopen, gebruik, weersomstandigheden en onderhoud minder zichtbaar worden.

Het leggen van betontegels
Gebruik de Tuinvisie calculator om het aantal benodigde tegels te berekenen. Vul het aantal m² in en de calculator rekent voor je uit hoeveel tegels je nodig hebt. Bepaal vervolgens de voegbreedte. Een smallere voeg creëert een strakker uiterlijk, terwijl een bredere voeg een meer landelijke uitstraling geeft. Voordat je terrastegels gaat leggen, is het belangrijk om te zorgen voor een stabiele en vlakke ondergrond. Houd hierbij rekening met afschot van ongeveer 1 centimeter per meter. De tegel heeft een dikte van 4 centimeter en kun je daarom rechtstreeks op een stabiel zandbed leggen.
Pluspunten
  • Strakke tegel
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Eenvoudig te reinigen
  • Slijtvaste toplaag
  • Karaktervol structuur oppervlak

Algemeen

Materiaal Beton
Kleurfamilie Antraciet , Grijs , Wit

Afmetingen

Volledige afmeting los product 60 x 4 x 60 cm
Breedte 60 cm
Hoogte 4 cm
Diepte 60 cm

Praktische Eigenschappen en toepasbaarheid

Nabewerking beton Gecoat , Gestraald

Bestendigheid

Vorstbestendig

Gebruiksgemak en Toepassingsmogelijkheden