Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron
Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron

Basalt Split 8-16mm 20kg

€ 3,99

Basalt Split 8-16mm 20kg

Productnummer: 611579
€ 3,99 per stuk
Stuks
Bekijk de actuele winkelvoorraad
Levertijd 3 werkdagen
Bestellingen boven € 750,- gratis bezorgd!
Kies voor een unieke splitsoort die past bij alle tuinstijlen met de prachtige Basalt Split van Tuinvisie. Basalt Split is een stollingsgesteente wat is ontstaan uit magma en lava. Het is een zeer harde steensoort en is antraciet van kleur. Dankzij de hoge breukvastheid is het basalt split antraciet goed te gebruiken voor een oprit. Basalt Split kun je bestellen in verschillende gewichten en formaten. Basalt Split 8-16 mm wordt geleverd per 20 kilo.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat in verschillende fracties en maten wordt gebroken en uitgezeefd tijdens een industrieel proces. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split is hoekig van vorm, doordat het tijdens het productieproces wordt gebroken. Grind heeft juist een ronde en natuurlijke structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt, waardoor split een betere stabiliteit biedt dan grind. Split en grind zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over de oppervlakte kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorg je met grindroosters voor een natuurlijke waterafvoer naar de ondergrond. Wanneer je een oprit gaat aanleggen met grindroosters, houd dan rekening met de grootte van het split. Het split dient in de roostertjes te passen.
  • Handig verpakt in gaas
  • te gebruiken voor diverse toepassingen
  • ideaal voor schanskorf schutting of ter decoratie
Kleur Antraciet
Kleurfamilie Antraciet