Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron
Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron

Basalt Split 8-16mm mini bag 500kg

€ 86,99

Basalt Split 8-16mm mini bag 500kg

Productnummer: 611532
€ 86,99 per stuk
Stuk
Bekijk de actuele winkelvoorraad
Levertijd 3 werkdagen
Bestellingen boven € 750,- gratis bezorgd!
Basalt Split is een stollingsgesteente wat is ontstaan uit lava en magma. Het is een zeer harde steensoort en is donkergrijs tot zwart van kleur. Dankzij de hoge breukvastheid is het basalt split zwart goed te gebruiken voor een oprit. Basalt Split is toepasbaar in alle tuinstijlen. Basalt Split is verkrijgbaar in verschillende formaten en gewichten. Basalt Split 8-16 mm wordt geleverd per mini bag van 500 kilo.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
  • Handig verpakt in gaas
  • te gebruiken voor diverse toepassingen
  • ideaal voor schanskorf schutting of ter decoratie
Gemiddelde korrelgrootte 12 Millimeter
Kleur Basalt
Kleurfamilie Zwart
Maximale korrelgrootte 16 Millimeter
Minimale korrelgrootte 8 Millimeter
Volume 405 Liter (l)