Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Basalt Split Antraciet 30-60 mm mini bag 750 kg | 0,5m³

Basalt Split Antraciet 30-60 mm mini bag 750 kg | 0,5m³

Totaalprijs
199,99 199,99 per stuk
Stuk
Nog maar 14 op voorraad.
Levertijd na 3 werkdagen
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 613045
Eén van de meest populaire splitsoorten is Basalt split. Kenmerkend aan deze splitsoort is de prachtige antraciet kleur met een moderne uitstraling. Basalt split is uitstekend te combineren met verschillende tuinstijlen. Basalt Split antraciet heeft een hoge drukvastheid en is een harde steensoort. Daardoor is deze splitsoort te gebruiken voor zware belasting, zoals bijvoorbeeld een oprit of looppad. Ook voor decoratie kun je Basalt Split gebruiken in de tuin. Basalt Split is zeer kleur- en slijtvast. Basalt Split 30-60 mm wordt geleverd in een mini bag van 750 kilogram. Dit gewicht komt overeen met 0,5 m³.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin. Split betreft een natuurproduct. Houd er daarom rekening mee dat de daadwerkelijke kleur kan afwijken van de productfoto's of onderling tussen verschillende batches.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
Pluspunten
  • Kleur- en slijtvast
  • Geschikt voor de aanleg van een oprit
  • Kwalitatieve splitsoort met hoge drukvastheid
  • Populaire splitsoort met moderne uitstraling

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Antraciet
Kleur Antraciet

Afmetingen

Gewicht 750 kg
Minimale korrelgrootte 30 mm
Maximale korrelgrootte 60 mm
Gemiddelde korrelgrootte 45 mm