Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Blauwsteen Split 12-16mm 20kg

Blauwsteen Split 12-16mm 20kg

Totaalprijs
9,09 9,09 per stuk
Stuk
Nog maar 66 op voorraad.
Levertijd na 3 werkdagen
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 611581
Blauwsteen Split is een keiharde kalksteensoort in de kleur blauw/antraciet. Het split heeft een hoge breukvastheid, waardoor het goed te gebruiken is voor een oprit. Deze splitsoort betreft een restproduct wat overblijft bij de productie van blauwe hardsteentegels. Een stijlvolle keuze voor in de tuin wat bovendien een prachtige schittering geeft bij lichtinval. Deze splitsoort wordt geleverd in het formaat 12-16 mm in een zak van 20 kilo.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
Pluspunten
  • Drainerend
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Blauw
Kleur Blauwsteen

Afmetingen

Gewicht 20 kg
Minimale korrelgrootte 12 mm
Maximale korrelgrootte 16 mm
Gemiddelde korrelgrootte 14 mm

Praktische Eigenschappen en toepasbaarheid

Volume 17 Liter

Bestendigheid

Gebruiksgemak en Toepassingsmogelijkheden