Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Carrara Split Wit 9-12 mm bigbag 1600 kg | 1,0m³

Carrara Split Wit 9-12 mm bigbag 1600 kg | 1,0m³

Totaalprijs
419,99 419,99 per stuk
Stuk
Nog maar 1 op voorraad.
Levertijd na 3 werkdagen
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 613050
Carrara Split is een splitsoort vervaardigd uit marmer. Kenmerkend aan Carrara Split is de spierwitte kleur. Daardoor past het split perfect bij luxe en moderne tuinen. Het witte split kun je goed combineren met donkere kleuren voor een chique uitstraling. Carrara Split heeft een hoge drukvastheid, waardoor het geschikt is voor de aanleg van een oprit of looppad. Ook als bodembedekker kun je deze splitsoort gebruiken in de tuin. Houd er rekening mee dat split van marmer gevoeliger kan zijn voor vuil of groene aanslag. Carrara Split 9-12 mm wordt geleverd in een bigbag van 1600 kilogram. Dit gewicht komt overeen met 1 m³.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin. Split betreft een natuurproduct. Houd er daarom rekening mee dat de daadwerkelijke kleur kan afwijken van de productfoto's of onderling tussen verschillende batches.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
Pluspunten
  • Vervaardigd uit marmer
  • Geschikt voor de aanleg van een oprit of looppad
  • Unieke, spierwitte kleur

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Wit
Kleur Wit

Afmetingen

Gewicht 1600 kg
Minimale korrelgrootte 9 mm
Maximale korrelgrootte 12 mm
Gemiddelde korrelgrootte 10.5 mm