Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Donau Grind Grijs 8-12mm 20kg

€ 7,28

Donau Grind Grijs 8-12mm 20kg

Totaalprijs
7,28 7,28 per stuk
Stuk
Nog maar 90 op voorraad.
Bekijk de actuele winkelvoorraad
Levertijd na 3 werkdagen
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 611590
Donau grind is rond siergrind en kenmerkt zich aan de mooie mengeling van zachte kleuren. Het is een combinatie van grijs, beige crème en antraciet. Je kunt Donau grind grijs uitstekend gebruiken voor tuinen en opritten. Je kunt bijvoorbeeld een looppad creëren met Donau grind, aangezien je er prettig overheen kan lopen dankzij de ronde vorming. Ook voor dakgrind op platte daken is het grind geschikt. Donau Grind is 8-12 mm en wordt geleverd per 20 kilo.

Kenmerken van grind
Grind is natuursteen met afgeronde vormen wat voornamelijk wordt gewonnen uit rivieren en meren. Het stromende water zorgt voor de mooie ronde vormen van grind. Hierdoor is grind minder gevoelig voor groene aanslag en laat het makkelijker water door dan split. Daarnaast is grind dankzij de ronde vormen perfect te gebruiken voor het aanleggen van een terras, looppad of vijverrand.

Het verschil tussen grind en split
Het grote verschil met split is dat split wat stabieler ligt en minder geluid maakt als je er overheen loopt. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin.

Grind plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het grind “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt grind in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het grind, deze dient wel in de roosters te passen.
Plus- en minpunten
  • Drainerend
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Grijs
Kleur Donau

Afmetingen

Minimale korrelgrootte 8 mm
Maximale korrelgrootte 12 mm
Gemiddelde korrelgrootte 10 mm

Praktische Eigenschappen en toepasbaarheid

Volume 13 Liter

Bestendigheid

Gebruiksgemak en Toepassingsmogelijkheden