Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Grauwacke Split 16-32mm 20kg

Grauwacke Split 16-32mm 20kg

Totaalprijs
4,30 4,30 per stuk

(Tijdelijk) niet beschikbaar.
Informeer bij de klantenservice voor de actuele levertijd

Nog maar 0 op voorraad.
Niet bestelbaar
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 611593
Grauwacke Split is een zandsteen met een kleurenmix van bruin, grijs en beige. Het is een zeer harde steensoort die, naast kwartsiet, veel mineralen bevat. Dat maakt het split zo enorm kleurrijk. Het split is goed toepasbaar als tuinpad en geeft een natuurlijk effect die naast rust ook vrolijkheid brengt. Breuksteen Grauwacke Split is verkrijgbaar in de formaten 8-16 mm en 16-32 mm. Het Grauwacke Split 16-32 mm wordt geleverd per 20 kilo.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
Pluspunten
  • Drainerend
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Bruin
Kleur Grauwacke

Afmetingen

Gewicht 20 kg
Minimale korrelgrootte 16 mm
Maximale korrelgrootte 32 mm
Gemiddelde korrelgrootte 24 mm

Praktische Eigenschappen en toepasbaarheid

Volume 14.52 Liter

Bestendigheid

Gebruiksgemak en Toepassingsmogelijkheden