Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Grauwacke Split 8-16mm 20kg

Grauwacke Split 8-16mm 20kg

Totaalprijs
4,30 4,30 per stuk

(Tijdelijk) niet beschikbaar.
Informeer bij de klantenservice voor de actuele levertijd

Nog maar 0 op voorraad.
Niet bestelbaar
Bestellingen boven € 1.500,- gratis bezorgd!
Productnummer: 611594
Grauwacke Split is een zandsteen met een kleurenmix van bruin, grijs en beige, afkomstig uit de kleurfamilie oranje. Het is een zeer harde steensoort die kwartsiet en veel mineralen bevat. Dat maakt het split zo enorm kleurrijk. Je kunt het split gebruiken voor een tuinpad of voor een grindbak in je tuin. Grauwacke Split geeft een natuurlijk effect aan je tuin die naast rust ook vrolijkheid geeft. Breuksteen Grauwacke Split is verkrijgbaar in de formaten 8-16 mm en 16-32 mm. Het Grauwacke Split 8-16 mm wordt geleverd in een zak van 20 kilo en is ook in andere gewichten verkrijgbaar.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Om de hoekige vormen te creëren wordt split tijdens het productieproces gebroken. Grind heeft daarentegen een natuurlijke en ronde structuur, doordat het niet wordt gebroken. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Hiermee creëer je een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in jouw tuin.

Split plaatsen met grindroosters
Om een stevige basis te realiseren en split op dezelfde plek te houden, adviseren we je om grindroosters te gebruiken. Op deze manier ontstaat er een stabiele ondrgrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat spoorvorming of verzakking kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split. Het moet namelijk wel in de roosters passen.
Pluspunten
  • Drainerend
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Oranje
Kleur Grauwacke

Afmetingen

Gewicht 20 kg

Gebruiksgemak en Toepassingsmogelijkheden