Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Japans Split Bont 11-16 mm minibag 750 kg | 0,5m³

Japans Split Bont 11-16 mm minibag 750 kg | 0,5m³

Totaalprijs
129,99 129,99 per stuk
Stuk
Nog maar 17 op voorraad.
Levertijd na 3 werkdagen
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 613061
Japans split heeft een grove, ruwe uitstraling en is een uitstekende keuze om je tuin extra karakter te geven. Deze splitsoort heeft een rustige kleurencombinatie met een bonte mix van witte, bruine, grijze en gele kiezelsteentjes. Het zijn geen opvallende kleuren en past daarom goed in natuurlijke tuinen. Daarnaast valt vuil minder goed op bij deze kleurencombinatie. Japans Split heeft een hoge drukvastheid en is daarom zeker geschikt voor de aanleg van een looppad of oprit. Japans Split 11-16 mm wordt geleverd in een mini bag van 750 kilogram. Dit gewicht komt overeen met 0,5 m³.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin. Split betreft een natuurproduct. Houd er daarom rekening mee dat de daadwerkelijke kleur kan afwijken van de productfoto's of onderling tussen verschillende batches.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
Pluspunten
  • Geschikt voor de aanleg van een oprit
  • Natuurlijke en rustgevende uitstraling
  • Uitstekend te combineren met verschillende tuinstijlen

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Multi
Kleur Bont

Afmetingen

Gewicht 750 kg
Minimale korrelgrootte 11 mm
Maximale korrelgrootte 16 mm
Gemiddelde korrelgrootte 13.5 mm