Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron
Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron

Limburgs Grind 8-16mm 20kg

€ 3,39

Limburgs Grind 8-16mm 20kg

Productnummer: 611605
€ 3,39 per stuk
Stuks
Bekijk de actuele winkelvoorraad
Levertijd 3 werkdagen
Bestellingen boven € 750,- gratis bezorgd!
Limburgs grind kenmerkt zich aan een bonte mix met een heel natuurlijke uitstraling. Daarom is het grind prachtig te combineren met natuursteen bestrating of gebakken bestrating. Dankzij de hoge breukvastheid zijn de witte kiezelstenen goed te gebruiken voor opritten. Het Limburgs grind wit is bijvoorbeeld zeer geschikt voor opritten in Engelse tuinen en boerderijen. Limburgs grind is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en dit product betreft het formaat 8-16 mm. Het witte grind 8-16 mm wordt geleverd per 20 kilo.

Kenmerken van grind
Grind is natuursteen met afgeronde vormen wat voornamelijk wordt gewonnen uit rivieren en meren. Het stromende water zorgt voor de mooie ronde vormen van grind. Hierdoor is grind minder gevoelig voor groene aanslag en laat het makkelijker water door dan split. Daarnaast is grind dankzij de ronde vormen perfect te gebruiken voor het aanleggen van een terras, looppad of vijverrand.

Het verschil tussen grind en split
Het grote verschil met split is dat split wat stabieler ligt en minder geluid maakt als je er overheen loopt. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin.

Grind plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het grind “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt grind in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het grind, deze dient wel in de roosters te passen.
  • Handig verpakt in gaas
  • te gebruiken voor diverse toepassingen
  • ideaal voor schanskorf schutting of ter decoratie
Gemiddelde korrelgrootte 12 Millimeter
Kleur Bont
Kleurfamilie Multi
Materiaal Natuursteen
Maximale korrelgrootte 16 Millimeter
Minimale korrelgrootte 8 Millimeter
Volume 13.54 Liter (l)