Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron
Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron

LimeGreen Infill/Instrooi Zand 25kg

€ 18,98

LimeGreen Infill/Instrooi Zand 25kg

Productnummer: 611038
€ 18,98 per stuk
Zak
Bekijk de actuele winkelvoorraad
Levertijd 3 werkdagen
Bestellingen boven € 750,- gratis bezorgd!
Instrooizand is een fijn zand met een ronde korrel en wordt gebruikt om bovenop het kunstgras te strooien. Over het algemeen heeft u 5-8 kg per m² nodig, waarbij doorgaans geldt des te dikker het kunstgras des te meer zand u nodig zal hebben voor een goed resultaat.

Kunstgras instrooien met instrooizand heeft 2 functies; Allereerst zorgt het er voor dat de vezels van het kunstgras stabieler komen te staan, hierdoor zullen de vezels beter, en ook langer, mooi recht overeind staan. Daarnaast is instrooizand ook speciaal behandeld en zorgt het er voor dat er geen onkruid kan gaan groeien tussen uw kunstgras.

Instrooizand valt onder de algemene groep ‘kwartszand’ (ook wel Quartzzand genoemd) net als zilverzand, filterzand en wit zand. Het grote verschil tussen instrooizand en andere types kwartszand is dat het speciaal bewerkt is zodat er geen onkruid meer in kan groeien. Dit wordt bereikt door het kwartszand enige tijd in een oven te branden, hierdoor wordt het zand ontnomen van alle voedingsstoffen die er anders in zitten.
Beperkt houdbaar Nee
Brutogewicht 25 Kilogram
Geschikt voor dakterras
Keurmerk / Kwaliteitsnorm Geen
Kleurfamilie Zand
Leggen met voeg 0
Maatvastheid
Nettogewicht 25 Kilogram
Volledige afmeting los product 0 x 0 x cm
Vuilwerend
Alternatieven