Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Schots Graniet Split Roze 8-16 mm bigbag 1500 kg | 1,0m³

Schots Graniet Split Roze 8-16 mm bigbag 1500 kg | 1,0m³

Totaalprijs
239,99 239,99 per stuk
Stuk
Nog maar 20 op voorraad.
Levertijd na 3 werkdagen
Bestellingen boven € 950,- gratis bezorgd!
Productnummer: 613066
Schots Graniet Split, afkomstig uit Schotland, is een splitsoort die goed past bij natuurlijke tuinen. Schots Graniet Split kan gebruikt worden voor de aanleg van een oprit of looppad en is ook geschikt voor sierdecoratie in de tuin. Het is een harde granietsoort en is zeer kleur- en slijtvast. Schots Graniet Split heeft een kleurcombinatie van zachtroze en grijs. In de roze steentjes zit kwarts verwerkt en dat zorgt ervoor dat de steentjes soms glimmen wanneer de zon erop schijnt. Het laat je tuin letterlijk stralen! Schots Graniet Split 8-16 mm wordt geleverd in een bigbag van 1500 kilogram. Dit gewicht komt overeen met 1 m³.

Kenmerken van split
Split is natuursteen wat tijdens een industrieel proces wordt gebroken en uitgezeefd in verschillende fracties en maten. Hierdoor kan er van nagenoeg alle harde natuursteen verschillende soorten split worden geproduceerd. Split wordt tijdens het productieproces gebroken, waardoor het hoekig van vorm is. Grind heeft juist een natuurlijke en ronde structuur. Het hoekige karakter zorgt ervoor dat een laag split als het ware in elkaar haakt. Dit zorgt voor een betere stabiliteit ten opzichte van grind. Grind en split zijn beide prachtige natuurproducten en je hebt keuze uit talloze verschillende kleuren. Kies voor een kleur die het beste aansluit bij de andere elementen in de tuin. Split betreft een natuurproduct. Houd er daarom rekening mee dat de daadwerkelijke kleur kan afwijken van de productfoto's of onderling tussen verschillende batches.

Split plaatsen met grindroosters
Het gebruik van een grindrooster zorgt voor een stevige basis om het split “vast” te houden, zodat het niet meer kan verplaatsen. Er ontstaat een stabiele ondergrond, zodat diverse voertuigen gemakkelijk over het oppervlak kunnen rijden. De stevige ondergrond voorkomt dat verzakking of spoorvorming kan optreden. Daarnaast zorgt split in combinatie met grindroosters voor een natuurlijke afvoer van het water naar de ondergrond. Wil je een oprit aanleggen met behulp van grindroosters? Houd dan rekening met de grootte van het split, deze dient wel in de roosters te passen.
Pluspunten
  • Geschikt voor de aanleg van een oprit
  • Glimmend effect bij zonneschijn
  • Kleur- en slijtvast
  • Uitstekend te combineren met verschillende tuinstijlen

Algemeen

Materiaal Natuursteen
Kleurfamilie Multi
Kleur Zachtroze Grijs

Afmetingen

Gewicht 1500 kg
Minimale korrelgrootte 8 mm
Maximale korrelgrootte 16 mm
Gemiddelde korrelgrootte 12 mm