Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Binnenkijken bij Mark en Aniek

Tuinvisie heeft Mark en Aniek geholpen bij de realisatie van hun nieuwe tuin. Eerst is een moodboard gemaakt en zijn de wensen uitgewerkt in een tuintekening. Bekijk het eindresultaat van de tuin van Mark en Aniek.

De aanleg van bestrating en grind

Voor de aanleg van de tuin hebben Mark en Aniek een tuinindeling gemaakt. Met deze indeling hebben Mark en Aniek bepaalt welke materialen zij willen toepassen in de voor- en achtertuin. Alle gebruikte materialen kun je terugvinden in het assortiment van Tuinvisie. Na het maken van de tuintekening heeft Tuinvisie de materialen geleverd en is de tuinaanleg gestart. Het budget voor de tuin was beperkt en daarom hebben ze gekozen om zelf met hulp van een vriend de bestrating te leggen. Daardoor hoefden ze geen concessies te doen met betrekking tot de producten die zij mooi vonden. Bij het plaatsen van grind adviseren we altijd om een grindrooster toe passen. Dit zorgt ervoor dat onkruid wordt tegengehouden en het grind mooi op zijn plek blijft. Op deze manier heb je zo min mogelijk onderhoud aan het grind in je tuin.

Het eindresultaat

De borders en pergola zijn vanuit Tuinvisie geplaatst. De borders zijn gemaakt met geknipte muurblokken, de bestrating is daarentegen strak. Het eindresultaat is een tuin met een mooi contrast tussen moderne en rustieke elementen. In de border aan de achterzijde van de tuin is een zitje gemaakt in de vorm van een houten bankje. Dit is de ideale plek voor een zitje, omdat ’s ochtends de zon achter in de tuin schijnt. Zo kun je in de ochtend al lekker in de zon genieten. Wil je ook zo’n knus zitje in je tuin maken? Bekijk ons klusadvies en maak zelf een bankje. De U-elementen zijn, zoals vooraf ook ingetekend, alvast geplaatst in de hoek van de tuin. Vooralsnog zijn deze elementen leeg, maar uiteindelijk willen Mark en Aniek hier een buitenkeuken maken, zodat ze gezellig buiten kunnen koken en eten met vrienden en familie. Containers doen afbreuk aan een mooie, nieuw aangelegde tuin en omdat de containers in de voortuin staan, bepaalt dit ook het aanzicht van het gehele huis. Daarom is ervoor gekozen om een mooie containerombouw te maken, waarin de containers netjes weggewerkt worden achter begroeiing. Zoals bewust gekozen, zijn de voor- en achtertuin in dezelfde stijl waardoor een geheel wordt gecreëerd. Ga je zelf ook je tuin (opnieuw) aanleggen? Bekijk dan onze checklist voor je begint.