Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Binnenkijken bij Maarten en Mirjam

Maarten en Mirjam zijn samen met Tuinvisie aan de slag gegaan met de voortuin. De eerste stap die ze hebben gezet is het maken van een moodboard en tuintekening. We laten je graag zien hoe het eindresultaat van de voortuin van Maarten en Mirjam eruit ziet.

De keuze voor materialen

Maarten en Mirjam hebben in overleg met de tuinarchitect de gewenste producten uitgekozen en deze zijn vervolgens besteld bij Tuinvisie. Tijd om aan de slag te gaan! Voor de oprit en het pad naar de voordeur is gekozen voor langwerpige betontegels in de kleur antraciet. Betontegels zijn zeer geschikt om te gebruiken voor een oprit, doordat deze van zichzelf al erg stevig zijn. Doordat de stenen in de lengte zijn gelegd, lijken de oprit en het pad optisch langer, waardoor meer diepte in de tuin wordt gecreëerd. Dit optische verlengen van het pad wordt ondersteund door de verlichting op de paden. Door aan de randen van het pad grondspots te plaatsen, worden de verticale lijnen van het pad belicht, wat het geheel ook optisch langer maakt in het donker. Als afscheiding tussen het grind en de tegels zijn randen van cortenstaal gebruikt. Cortenstaal wordt geleverd in aluminium kleur, maar corrodeert onder vochtige weersomstandigheden naar verloop van tijd naar een mooie rood-oranje roestkleur.

Cortenstaal gecombineerd met licht grind

Het split is gelegd in grindroosters met worteldoek. Hiervoor is gekozen omdat deze grindroosters er niet alleen voor zorgen dat het split op zijn plaats blijft, maar het worteldoek ook de groei van onkruid tegengaat. Hiermee zorg je er dus voor dat je op de lange termijn minder onderhoud aan je tuin zult hebben. Door de lichte kleur van het grind, afgezet tegen het roestkleurige cortenstaal en de antraciete tegels ontstaat een mooi contrast tussen de verschillende materialen. Daarnaast zorgen de cortenstaal randen tussen het split en de betontegels voor een mooi lijnenspel in het geheel. Tussen het samenspel van deze verschillende materialen is ook gebruik gemaakt van beplanting, voor wat vergroening van de voortuin. Zowel in de grond als in de cortenstaal plantenbak zijn verschillende bloemen en planten geplaatst. Zo worden ook weer mooie hoogteverschillen gecreëerd, wat de tuin een speelse touch geeft. Maarten en Mirjam zijn inmiddels klaar om te genieten van hun mooie nieuwe voortuin. Wil jij zelf ook je tuin aanpakken, maar vind je het lastig om een indeling te maken voor jouw tuin? Maak een afspraak en kom langs bij onze inspiratie tuinen in EindhovenUtrecht of Enter.