Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Binnenkijken bij Tjeerd en Sonja

Tuinvisie hielp Tjeerd en Sonja bij het verwezenlijken van hun droomtuin. Eerst is een moodboard en tuintekening gemaakt. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met de tuinaanleg. Lees verder om het eindresultaat van de achtertuin van Tjeerd en Sonja te bekijken.

De aanleg van het gazon en een border

Tjeerd en Sonja waren toe aan een gezellige, nieuwe achtertuin waar zij met het gezin van kunnen genieten. Tuinvisie is met hen aan de slag gegaan om het moodboard en de tuintekening uit te werken. Vervolgens zijn producten besteld bij Tuinvisie en is het inmiddels tijd om aan de slag te gaan! Er is een nieuw gazon aangelegd, waardoor het gras weer een stuk gezonder en strakker oogt. Langs de randen van het gras zijn de borders aangebracht. Deze borders zijn gemaakt door strakke antracieten stapelblokken op te stapelen tot de gewenste hoogte. De stapelblokken kun je eenvoudig aan elkaar lijmen met Wedox tuinlijm. Bekijk het klusadvies een plantenbak maken voor stap-voor-stap uitleg bij het maken van zo'n border. In het gras zijn staptegels gemaakt, zodat je vanuit de overkapping aan het huis over een pad richting de schuur kunt lopen. Dit doorbreekt het gazon ook mooi, terwijl er genoeg ruimte voor het gras wordt overgelaten.

De afwerking van de tuin

Voor de overkapping is een pergola geplaatst, zo wordt een leuk hoogteverschil in de tuin gecreëerd en maak je ook nog eens meer ruimte voor begroeiing, doordat je een pergola mooi kunt laten begroeien met kleurrijke klimplanten. Aan een zijde van de tuin is de schutting vervangen door een schutting van rainwinners. Door het strakke uiterlijk van de rainwinners, is het ook qua uitstraling van de tuin een aanwinst. Maar de voornaamste reden voor het plaatsen van rainwinners zijn toch wel het duurzame gebruik van regenwater. Een rainwinner werkt namelijk op een vergelijkbare manier als een regenton. Het buffert regenwater, totdat je het kunt gebruiken. Dan tap je het eenvoudig af en geef je in drogere perioden je planten water met regenwater. De bestrating rondom het gazon en op het pad langs het huis is aangelegd met Kerastrada concrete grey 60x60 cm keramische tegels. Dit draagt bij aan de wens voor een onderhoudsvrije tuin. Keramische tegels nemen namelijk geen vuil op en zijn daardoor onderhoudsarm. Langs het pad van keramische tegels is nog Misty grey split aangelegd, dit zorgt voor een leuk contrast t.o.v. de lichte tuintegels.