Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Creatief met U- en L-elementen

U- en L-elementen hebben diverse toepassingsmogelijkheden, met een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Tuinvisie helpt je alvast op weg. U- en L- elementen zijn multifunctioneel inzetbaar en kunnen gebruikt worden voor het maken van verschillende tuinelementen, zoals een: 

  • Plantenbak
  • Bankje
  • Tafeltje
  • Opslagplaats voor haardhout
  • Zandbak
  • Traptredes
  • En nog veel meer...

De veelzijdigheid van U- en L-elementen

Ook kunnen de elementen worden gebruikt als keerwanden om hoogteverschillen op te vangen. Door de veelzijdigheid van de U- en L-elementen, zijn de mogelijkheden eindeloos. We zien deze elementen dan ook steeds vaker terug in de tuin of andere buitenomgeving. De benaming van de elementen is afgeleid van de vorm van het element. Een U-element heeft, zoals de naam al aangeeft een U-vorm en een L-element heeft een L-vorm.

Waar zijn U- en L- elementen van gemaakt?

U- en L- elementen zijn gemaakt van beton en creëren daardoor een robuuste, moderne look en zijn hierdoor voor veel verschillende tuinstijlen geschikt. In een industriële tuin komen de betonnen elementen helemaal goed tot hun recht. Het robuuste karakter sluit namelijk naadloos aan op de authentieke, industriële stijl.

U-elementen

Een U-element kan voor verschillende projecten ingezet worden en is zeer maatvast en robuust. Dit zorgt ervoor dat het element of meerdere elementen enkel naast of op elkaar geplaatst hoeven te worden om het beoogde eindresultaat te realiseren. Je hoeft de blokken dus niet te lijmen. Een zitje maken of opslagruimte voor hout creëren doe je hierdoor in een handomdraai. Wanneer je meerdere opslagruimtes naast elkaar plaatst, kun je de U-elementen ook gebruiken als onderdeel van een buitenkeuken. Zo maak je in je tuin een gezellig plekje om samen te eten en genieten.

L-elementen

Een L-element is uitermate geschikt om te gebruiken als border of bloembak. Het element is namelijk robuust en zwaar waardoor het tuinaarde op een stabiele manier op zijn plaats houdt. Een plantenbak of border is met een L-element dan ook snel en gemakkelijk gemaakt. De L-elementen zijn er in verschillende maten en kleuren, waardoor je de uitstraling van je creatie gemakkelijk zelf bepaalt.