Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Groene aanslag van je terras verwijderen?

Groene aanslag verwijderen van je tuintegels of oprit is een vervelende klus. Grote kans dat je bij de kleurkeuze van je tegels niet voor groen hebt gekozen. Helaas treedt bij bestrating nog wel eens groene aanslag tuin op en moet je in je vrije tijd aan de gang met het schoonmaken van groene tegels. Groene aanslag verwijderen is vast niet je favoriete hobby. Wij hebben een aantal tips om het verwijderen van groene aanslag gemakkelijker te maken.

Wat is groene aanslag?

Voordat je onze tips gaat lezen is het van belang om te weten wat groene aanslag precies is. Groene aanslag is in feite onkruid. Het zijn mossen en algen die graag groeien op relatief donkere en vochtige plekken. Daarom treedt groene aanslag vooral op in de herfst- en wintermaanden. Er valt hierin relatief veel regen en de dagen zijn donkerder. Tegels hebben hierdoor minder kans om te drogen en blijven langer vochtig.

Groene tegels schoonmaken: hoe doe je dat?

In deze blog hebben we verschillende tips voor je verzameld voor groene tegels schoonmaken. Groene aanslag is veelvoorkomend in de herfst en winter. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om groene aanslag tegen te gaan. De meest effectieve manier is het gebruik van onze Tuinvisie Groene Aanslag Reiniger. Lees verder voor meer informatie en andere tips!

Tip 1: Groene aanslag tegels verwijderen met een hogedrukspuit?

Een veelgebruikte methode voor groene aanslag tegels verwijderen is met een hogedrukspuit. Het is een snelle methode, maar de oplossing is echter van korte duur en het werkt zelfs averechts. Door de hoge waterdruk worden de tegels en stenen poreus en ruw, waardoor groene aanslag meer kans krijgt om te groeien en juist sneller terugkomt. Daarnaast beschadig je het oppervlak van de tegels. Bij groene aanslag verwijderen tegels bieden huis-tuin-en-keukenmiddelen als azijn, zout en chloor ook niet de juiste oplossing. Ze doden niet alleen het onkruid, maar ook het andere leven in de tuin. Ook zijn azijn, zout en chloor schadelijk voor het milieu. Het gebruik van deze middelen voor groene aanslag tegels kan je zelfs een boete opleveren. Voor groene aanslag tegels verwijderen kun je dus beter geen hogedrukspuit of huis-tuin-en-keukenmiddelen gebruiken. 

Tip 2: Groene aanslag verwijderen zonder schrobben: zorg voor een goede afwatering

Maar wat helpt dan wel? Je wil het liefste groene aanslag verwijderen zonder schrobben. Hiervoor is het belangrijk dat jouw tuin een goede afwatering heeft. De beste aanpak is om de groei van groene aanslag te voorkomen. Zo blijft er geen water liggen op je bestrating en krijgt groene aanslag geen kans om te groeien. Heb je een dichtbegroeide tuin? Dan kan het ook helpen om te snoeien. Je bestrating krijgt zo meer zonlicht en droogt sneller op, wat de kans op groene aanslag verkleint. Zo kun je groene aanslag verwijderen zonder schrobben. Je kunt daarnaast ook kiezen voor het gebruik van een groene-aanslagreiniger. Groene-aanslagreiniger is een goedwerkend reinigingsmiddel dat groene aanslag verwijdert van onder andere hout, stenen en tegels. Tevens wordt de vorming van nieuwe groene aanslag maandenlang tegengegaan.

Algen verwijderen tegels: hoe doe je dat?

Algen komen vooral voor op vochtige plekken. In tuinen zie ja algen bijvoorbeeld bij vijvers of fonteinen. Maar ook op tegels kunnen algen voorkomen. Hoe kun je algen verwijderen van tegels? Algen verwijderen tegels kun je doen met schoonmaakazijn en water. Echter is dat niet goed voor het milieu. Daarom adviseren we je om de groene aanslag reiniger van Tuinvisie te gebruiken. Dit is een milieubewuste reiniger die zowel groene aanslag als algen van tegels kan verwijderen.

Tip 3: Wanneer groene aanslag verwijderen? Kies het juiste moment!

Wat is nu precies het juiste moment? Wanneer groene aanslag tegels verwijderen in je tuin? Bij groene aanslag verwijderen kun je het beste kiezen voor een periode waarin het een aantal dagen droog blijft en wanneer bij voorkeur ook de zon schijnt. Kies je voor een professionele groene-aanslagreiniger, dan mag het nul tot twee dagen na gebruik van de reiniger niet regenen. Als dit wel het geval is, werkt het minder goed of zelfs helemaal niet. Ook is het noodzakelijk om de groene-aanslagreiniger te verwerken bij temperaturen hoger dan 5 graden.

Tip 4: Gebruik professionele groene-aanslagreiniger op correcte wijze

Je kunt het reinigingsmiddel spuiten, gieten, borstelen of schrobben. De verhouding van de groene-aanslagreiniger en water vind je op de verpakking. Als je veel last hebt van groene aanslag raden we je aan om een hogere dosering groene-aanslagreiniger te gebruiken. Je hoeft het middel na gebruik niet na te spoelen, het is niet schadelijk voor het milieu. Als er na een aantal dagen toch nog wat resten overblijven kan je eventueel de tuinslang gebruiken om de tegels schoon te spoelen. Let er wel op dat je de groene-aanslagreiniger niet direct op je planten spuit, hier kunnen ze niet goed tegen. Mocht je een vijver in de tuin hebben, is het ook raadzaam rondom de vijver voorzichtig te zijn. Vissen en andere levende organismen kunnen namelijk wel hinder ondervinden van de groene-aanslagreiniger.

Starten met het verwijderen van groene aanslag op je terras?

Wil je direct aan de slag met de groene-aanslagreiniger? Bestel dan onze Fixs Groene-aanslagreiniger of één van onze andere reinigingsmiddelen. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor meer informatie over onderhoud en reiniging. We helpen je graag!

Op zoek naar andere reinigingsmiddelen?

14,99
Fixs Bioreiniger 1 liter
Productnummer: 212372
16,99
15,98
Fixs Krasverwijderaar 1 liter
Productnummer: 211536
15,98
Fixs Perfect 1 liter
Productnummer: 211539
21,99

Kies je voor de realisatie van een nieuwe tuin in plaats van onderhoud?

Ontdek dan nu met de Tuinvisie inspiratietest welke tuin bij jou past! Ontdek dan nu met de Tuinvisie inspiratietest welke tuin bij jou past!