Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Hoe werkt een infiltratiekrat?

Grote hoeveelheden water in de tuin is een groeiend probleem in Nederland. Het klimaat verandert en het lijkt erop alsof de weersomstandigheden steeds extremer worden. We hebben dan ook steeds vaker te maken met extreem veel regenval in een relatief korte tijd. Onze tuinen hebben niet de capaciteit om deze hoeveelheden water goed weg te werken. Het resultaat; wateroverlast. Op het gebied van watermanagement biedt Tuinvisie vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een infiltratiekrat.

Wat is de functie van een infiltratiekrat?

Maar wat is een infiltratiekrat precies en wat doet het? Een infiltratiekrat is een sterk waterdoorlatende box met grote buffercapaciteit. Deze krat geeft het regenwater geleidelijk terug aan de grond. Het regenwater wordt tijdelijk geborgen in de box en geleidelijk afgegeven aan de bodem dankzij het speciaal ontwikkelde geotextiel. Een goede keuze om grote hoeveelheden water op de juiste manier af te voeren.

Waar is een infiltratiekrat nog meer voor geschikt?

Wat kan een infiltratiekrat nog meer? Een infiltratiekrat is ook geschikt voor het besproeien van de tuin. Je kunt een waterdichte folie gebruiken als omhulling, zodat je de box ook kan gebruiken als buffersysteem. Het opgeslagen water kan vervolgens gebruikt worden voor het besproeien van de tuin. Het is ook mogelijk buffering en infiltratie te combineren.

Wat zijn de voordelen van een infiltratiekrat?

Er zijn vele voordelen bij het gebruik van een infiltratiekrat. Een infiltratiekrat is licht van gewicht welke je snel en in meerdere posities kan plaatsen. Het heeft een hoge bergingscapaciteit en is te gebruiken bij zowel hoge als lage grondwaterstanden. Daarnaast heeft de milieuvriendelijke koppelbare box op twee plaatsen een ø160mm aansluitmogelijkheid. De krat is 100% recyclebaar en daarom ook zeker een duurzame oplossing!

Infiltratiekrat aanleggen of wil je meer informatie?

Je kunt een infiltratiekrat zelf aanleggen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit door een professional te laten doen. Bekijk onze verkooppunten en vind een hovenier bij jou in de buurt. Eerst nog extra informatie ontvangen? Neem contact op met onze klantenservice of maak een afspraak in één van onze winkels.