Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Bruine kat met groene ogen in een groene omgeving met bloemen.

Katten verjagen uit je tuin: hoe doe je dat?

Kattenpoep in je tuin wil je natuurlijk voorkomen. Ook het kattengejank of graafwerk van andermans katten kan behoorlijk vervelend zijn in je tuin. Er zijn verschillende acties die je kunt uitvoeren voor katten verjagen uit je tuin. Wij zetten de belangrijkste tips om katten te verjagen voor je op een rij.

1. Katten weren uit tuin door de bodem te bedekken

Katten vinden het niet fijn om over een bedekte bodem te lopen. Daarom kun je katten weren uit tuin door boomschors, cacaodoppen of houtsnippers neer te leggen. Ook kun je ervoor kiezen om meer planten te plaatsen in je tuin. Zo hebben katten minder plek om door je tuin te lopen.

2. Katten wegjagen met geluid en geur

Katten houden niet van hoge tonen. Je kan er daarom voor kiezen om ultrasoon geluid in je tuin te plaatsen. Het is een geluid dat hoger is dan 20.000 Hz. Plaats een ultrasoon apparaat met een bewegingssensor. Dit apparaat geeft een hoge toon bij het signaleren van beweging. Ook kun je katten wegjagen met geur. Katten zijn erg gevoelig voor geuren van bijvoorbeeld sinaasappel, citroen, mottenballen en knoflook. Leg sinaasappel- of citroenschillen, een aantal mottenballen of knoflook in je tuin.

3. Welke planten vinden katten vies ruiken?

Er zijn verschillende planten waar katten niet fan van zijn. De geur van sommige planten is voor katten niet zo aantrekkelijk. Daarom kun je ervoor kiezen om bepaalde planten in je tuin te zetten, zodat katten niet graag in jouw tuin komen. Planten waar katten niet van houden zijn bijvoorbeeld: lavendel, geranium, citroenverbena en Pyrethrum. 

4. Helpt koffiedik tegen katten?

Katten houden niet van de geur van koffiedik of koffiedrab. Door ergens in je tuin afval van je koffiezetapparaat neer te leggen, is de kans dat katten uit je tuin blijven groter. Koffiedrab is niet giftig voor katten, maar ze houden er niet van om het van hun vacht te likken. Daarnaast helpt koffiedik ook om slakken uit je tuin te houden.

5. Katten verjagen middels tuinschermen

Met tuinschermen of schuttingen kun je voorkomen dat katten in je tuin kunnen komen. Katten kunnen goed klimmen en springen. Kies daarom voor een schutting met verticale planken, zodat katten er minder eenvoudig overheen kunnen klimmen. Daarnaast kun je vogelpinnen bovenop de schutting plaatsen en kunnen katten er niet meer overheen lopen. Ook kun je borderranden plaatsen onderaan je schutting om te voorkomen dat katten er onderdoor kunnen kruipen.

Wat te doen tegen katten in tuin?

In deze blog hebben we de meest effectieve methoden om katten te verjagen voor je toegelicht. We adviseren je om een combinatie van meerdere tips toe te passen. Hopelijk helpt dit met katten verjagen uit jouw tuin!


Schutting met verticale planken in een groene tuin met beplanting.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, ontvang maandelijks inspiratie voor jouw Tuin van de Toekomst én maak kans op een cadeaubon t.w.v. €150,-! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, ontvang maandelijks inspiratie voor jouw Tuin van de Toekomst én maak kans op een cadeaubon t.w.v. €150,-!