Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

4 Tips om je kliko uit het zicht te houden

Ondanks dat een kliko onmisbaar is, verstoort het wel het uitzicht in je prachtige tuin. Dit veelvoorkomend probleem is gelukkig makkelijk op te lossen. Er zijn verschillende manieren om je kliko te verbergen, zodat je weer kan genieten van een stijlvolle tuin. Of je je nu op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing of zelf aan de slag wilt gaan. Wij geven je een aantal tips over een kliko verbergen in de tuin.

1. Kliko wegwerken met een houten ombouw

Een houten ombouw is een handige en mooie manier om je kliko weg te werken. Deze houten ombouw kun je kopen, maar je kunt een ombouw ook naar eigen smaak zelf maken. Op internet vind je heel wat inspiratie voor doe-het-zelf projecten. De houten ombouw zou je ook als opslag kunnen gebruiken voor spullen zoals tuinkussen of haardhout. Een ombouw in je tuin is niet alleen netjes, maar beschermt je kliko ook tegen ongedierte, regen en wind. Een kliko wegwerken met een houten ombouw zorgt ervoor dat je tuin er altijd mooi uit ziet!

2. Kliko verbergen achter planten

Heb je een groene tuin? Dan kun je dat slim gebruiken voor container verbergen. Plaats een volle groene heg waar je de kliko achter kunt zetten. Zo wordt je tuin wat groener en kun je je kliko verbergen. Heb je geen ruimte om een heg te plaatsen? Maak dan gebruik van klimop. Installeer een frame in de tuin en plaats er klimop tegenaan. Doordat klimop heel snel groeit heb je binnen enkele weken al geen last meer van je container.

3. Container verbergen met een plantenbak

Een andere manier om je kliko weg te werken is om gebruik te maken een plantenbak. Door een plantenbak voor je kliko te plaatsen zorg je ervoor dat je de kliko uit het zicht houdt en voeg je tegelijkertijd ook wat groen toe aan je tuin. De plantenbak kan gevuld worden met verschillende soorten planten. Of je nu een tuin hebt met veel kleuren of juist een wat luxere tuin, een plantenbak kun je altijd samenstellen naar jouw smaak!

4. Gebruik een schanskorf

Een schanskorf staat niet alleen mooi in je tuin, maar je kunt hem ook nog eens gebruiken voor het verbergen van een container. Een schanskorf is een scherm die je helemaal vult met brokken of keien. Het voordeel van een schanskorf is dat je hem kunt personaliseren, waardoor hij geschikt is voor iedere tuin. Plaats een schanskorf in je tuin en plaats deze op een plek waar je de container achter kunt zetten.