3 locaties met inspiratie tuinen
Producten direct van de bron
3 locaties met inspiratietuinen
Levering waar en wanneer je wilt

Oprit inspiratie

Je oprit is het eerste wat mensen zien als ze bij je op bezoek komen. Je wil dus wel dat de oprit er netjes bij ligt. In deze blog lees je wat geschikte materialen zijn en hoe je een bepaalde uitstraling aan je oprit mee kunt geven. De oprit is eigenlijk het visitekaartje van je huis. Het is een van de eerste dingen die mensen zien en daarom wil je natuurlijk dat je oprit er netjes bij ligt. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Materiaalkeuze

Voor een oprit is het van belang dat deze sterk genoeg is om zware belasting te dragen. Goede keuzes voor de bestrating van een oprit zijn bijvoorbeeld betontegels, stenen of klinkers. Deze zijn namelijk robuust genoeg om veel gewicht te kunnen dragen. Maar ook grind is een goede keuze, als je dit combineert met een grindrooster om voldoende stevigheid te bieden. Hiermee voorkom je kuil en spoorvorming in je oprit. Keramische tegels zijn dan weer minder geschikt, omdat deze een stuk breekbaarder zijn dan betonnen tegels of klinkers.

Uitstraling

Als je kiest voor stenen of klinkers om je oprit mee te bestraten, zijn er verschillende legpatronen waar je uit kunt kiezen. Je oprit krijgt direct een andere uitstraling als je de stenen in visgraatpatroon legt, in plaats van in rechte lijnen langs elkaar bijvoorbeeld. Om wat meer variatie in je oprit aan te brengen kun je ervoor kiezen om verschillende materialen te combineren. Denk hierbij aan het combineren van grote betonnen tegels met klinkers of grind bijvoorbeeld. Ook kun je er voor kiezen om een soort rijbaan te creëren door de bestrating van de oprit te doorbreken met een langwerpige lijn aan tegels. Om de oprit een extra chique, sfeervolle uitstraling te geven kun je langs deze baan grondspots plaatsen. Zo wordt de hele baan in de oprit van de grond af verlicht.

Aankleding

Een oprit is in eerste instantie vooral functioneel, maar als de ruimte het toelaat, kun je de oprit natuurlijk nog verder aankleden. Hierbij kun je gebruik maken van U- en L-elementen bijvoorbeeld. Of je zou een kleine border langs de rand van de oprit kunnen plaatsen om nog wat ruimte voor bloemen en planten te creëren.