Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Oprit tegels

Je oprit is het eerste wat mensen zien als ze bij je op bezoek komen. Je wil dus wel dat de oprit er netjes bij ligt. In deze blog lees je wat geschikte materialen zijn en hoe je een bepaalde uitstraling aan je oprit mee kunt geven. De oprit is eigenlijk het visitekaartje van je huis. Het is een van de eerste dingen die mensen zien en daarom wil je natuurlijk dat je oprit er netjes bij ligt. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Verschillende keuzes aan oprit tegels

Voor een oprit is het van belang dat deze sterk genoeg is om zware belasting te dragen. Welke oprit tegels zijn bijvoorbeeld de beste keuze? Het is belangrijk dat de tegels robuust genoeg zijn om veel gewicht te kunnen dragen. Goede keuzes voor de bestrating van een oprit zijn bijvoorbeeld betontegels. De meest gekozen oprit tegels zijn gemaakt van het materiaal beton. Dit is een sterk materiaal wat bestand is tegen veel gewicht. We adviseren je om een betontegel te kiezen met een minimale dikte van 6 centimeter. Zo weet je zeker dat de tegels bestand zijn voor het gewicht van vervoersmiddelen. Keramische tegels zijn dan weer minder geschikt, omdat deze een stuk breekbaarder zijn dan betonnen oprit tegels of klinkers.

Oprit bestraten modern

Wanneer je ervoor kiest om je oprit te bestraten met bijvoorbeeld tegels, heb je diverse keuzes in kleuren en uitstraling. De meeste betontegels geven je oprit een strakke en moderne uitstraling. Een oprit bestraten modern kun je ook op een minder strakke manier doen. Kies dan voor het gebruik van stijlvolle klinkers van Tuinvisie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Uitstraling

Zijn oprit tegels niet de juiste keuze voor jouw tuin? Dan kun je ook kiezen voor stenen, klinkers of grind. Als je kiest voor stenen of klinkers om je oprit mee te bestraten, zijn er verschillende legpatronen waar je uit kunt kiezen. Je oprit krijgt direct een andere uitstraling als je de stenen in visgraatpatroon legt, in plaats van in rechte lijnen langs elkaar bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen voor grind en deze combineren met een grindrooster om voldoende stevigheid te bieden. Hiermee voorkom je kuil- en spoorvorming in je oprit. Om wat meer variatie in je oprit aan te brengen kun je ervoor kiezen om verschillende materialen te combineren. Denk hierbij aan het combineren van grote betonnen tegels met klinkers of grind bijvoorbeeld. Ook kun je er voor kiezen om een soort rijbaan te creëren door de bestrating van de oprit te doorbreken met een langwerpige lijn aan oprit tegels. Om de oprit een extra chique, sfeervolle uitstraling te geven kun je langs deze baan grondspots plaatsen. Zo wordt de hele baan in de oprit van de grond af verlicht.

Aankleding

Een oprit is in eerste instantie vooral functioneel, maar als de ruimte het toelaat, kun je de oprit natuurlijk nog verder aankleden. Hierbij kun je gebruik maken van U- en L-elementen bijvoorbeeld. Of je zou een kleine border langs de rand van de oprit kunnen plaatsen om nog wat ruimte voor bloemen en planten te creëren.