Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Maak een mooie border in je tuin met stapelblokken

Een mooie plantenbak creëren in de stijl van jouw tuin? Maak het zelf met stapelblokken! Stapelblokken zijn geschikt om voor verschillende doeleinden te gebruiken. Eén van de manieren om stapelblokken te gebruiken is voor het maken van een bloembak. Een bloembak wordt ook wel een verhoogde border genoemd waarbij zelf de stijl van de bloembak kan worden bepaald. Stapelblokken zijn er namelijk in verschillende kleuren, maten en vormen. Van strakke stapelblokken tot geknipte stapelblokken, met een wat speelsere uitstraling. Er is voor ieder wat wils! 

Waarom een bloembak van stapelblokken maken?

Een bloembak van stapelblokken biedt vele voordelen. We hebben een aantal voordelen van een plantenbak van stapelblokken voor je op een rijtje gezet.

  • Bloembakken in dezelfde stijl van de tuin
  • Zelf de grootte van de bloembak bepalen
  • Niveauverschil in de tuin creëren met bloembakken
  • Dezelfde bloembakken in de tuin
  • Makkelijk te maken aan de hand van ons stap-voor-stap klusadvies
  • Makkelijk te onderhouden

Bloembakken in de stijl van de tuin

Iedere tuin heeft zijn eigen stijl. Waar de één van een landelijk romantische tuin houdt, houdt de ander van een strakke en moderne tuin. Voor iedere stijl zijn er wel geschikte stapelblokken verkrijgbaar. De geknipte stapelblokken zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor een landelijke tuin, terwijl de strakke stapelblokken juist weer uitstekend passen in een strakke voortuin. Ga je voor een organische tuin? Dan zijn juist de getrommelde stapelblokken meer geschikt.

Grootte van de bloembak

De grootte van de bloembak is afhankelijk van twee factoren. Te denken aan de afmeting van het stapelblok zelf en aan de afmeting van de bak. Hoe groter het stapelblok, des te minder ruimte voor de bak zelf overblijft of des te minder ruimte er in de tuin overblijft. Gebruik in een kleine tuin bij voorkeur dan ook altijd smalle stapelblokken. In grotere tuinen is het juist weer schitterend om grote, robuuste stapelblokken te gebruiken zodat de bloembakken fungeren als echte eyecatchers.

Niveauverschillen in de tuin met bloembakken

Het is prachtig om niveauverschil in de tuin aan te brengen met bloembakken van verschillende hoogtes in plaats van met traptredes. Door het niveauverschil wordt met dezelfde blokken een levendig en speels effect in de tuin gecreëerd. Dezelfde bloembakken in de tuin Met stapelblokken is het zeer eenvoudig om balans in de tuin te creëren. Gebruik hetzelfde type stapelblok in verschillende bloembakken, zodat samenhang in de elementen van de tuin wordt gecreëerd. Door tevens dezelfde planten in de bloembakken terug te laten komen wordt de nadruk op balans in de tuin gelegd. Het is natuurlijk ook mogelijk om juist te kiezen voor een zo gevarieerd mogelijk groenplan waarbij het levendige en onvoorspelbare karakter van de natuur wordt benadrukt. Bekijk ons klusadvies hoe je zelf een plantenbak kan maken.

Makkelijk in het onderhoud

Naast het feit dat bloembakken gemaakt van stapelblokken er zeer fraai uitzien, zijn ze ook nog eens een stuk eenvoudiger te onderhouden. Het onkruid dat zich door de planten en bloemen in de bloembak manoeuvreert is namelijk eenvoudig te verwijderen zonder dat ver gebukt hoeft te worden.