Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Creëer een speels tuinpad met staptegels

Staptegels zijn tuintegels die worden geplaatst tussen de grondbedekking in je tuin. Voorbeelden hiervan zijn kunstgrasgrind of zelfs in de vijver. Met staptegels wordt een pad gecreëerd, zonder de hele ondergrond te bedekken. Stap voor stap loop je dus over bijvoorbeeld de vijver heen, maar het is geen volledige brug. Dit omdat er altijd ruimte wordt gehouden tussen de tegels om een ruimtelijk effect te creëren.

Verschillende soorten staptegels

Je kunt met staptegels alle kanten op. Eigenlijk kun je elke soort tegel namelijk gebruiken als staptegel in je tuin. Je kunt dus kiezen voor kleine of grotere vierkanten tegels, maar ook voor langwerpige tegels. Als je grote langwerpige vormen wilt creëren, kun je ook gebruik maken van 2 vierkante terrastegels, welke je twee aan twee legt om een rechthoek te maken. Ook qua kleuren kun je alle kanten op met tuintegels, al zien we op dit moment vooral de grijze en antracietkleur terugkomen in de tuin. Belangrijk is om bij de kleurkeuze van de tegel rekening te houden met de kleur van de ondergrond waar de tegel in terecht komt.

Variatie in vormgeving

Daarnaast kun je ook nog variëren in de vorm van het looppad. Leg je het pad in een rechte lijn aan? Of kies je voor een speelsere uitstraling en leg je de tegels in een bocht of verspringend van links naar rechts? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt hierin eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Bijkomend voordeel van een pad in de vorm van staptegels ten opzichte van een traditioneel tuinpad, is dat er meer ruimte overblijft voor groen.

Een looppad met staptegels in het gazon

Wanneer je een pad aanlegt in je gazon blijft er namelijk wat meer ruimte over voor het gras om er tussendoor te groeien. Dat zorgt ook weer voor een goede, natuurlijke opname van het regenwater in de grond. Zelf een tuinpad maken met staptegels? Bekijk dan het complete assortiment tuintegels.