Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Het verschil tussen cortenstaal en verzinkte borderranden

Bepaal het type borderrand aan de hand van de stijl van de buitenomgeving. Het verschil tussen borderranden van cortentstaal en borderranden van verzinkt staal zit hem in de kleur. Dit verschil is dusdanig groot dat goed nagedacht moet worden over welk type borderrand toegepast wordt. Borderranden zorgen ervoor dat ‘de puntjes op de I worden gezet’ in je tuin. Borderranden zorgen namelijk voor een strakke afwerking van de tuin. Er bestaan echter verschillende soorten banden en randen. Hieronder gaan we in op de verschillen tussen borderranden van cortenstaal en verzinkt stalen borderranden.

Cortenstaal borderranden

Corstenstaal is een zeer populair metaal waarmee borderranden, maar bijvoorbeeld ook bloembakken en andere tuinafscheidingen gemaakt kunnen worden. Het is een metaallegering die bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Zeer kenmerkend voor dit type staal is de bruine roestkleur. In eerste instantie beschikt het staal nog niet over deze typerende roestkleur. Door veranderende weersinvloeden als regen en uv-straling corrodeert het staal in een mum van tijd en neemt het oppervlak een mooie roestbruine kleur aan.

Verzinkt stalen borderranden

Naast borderranden van cortenstaal bestaan er ook borderranden van verzinkt staal. Bij een borderrand van verzinkt staal wordt op het metaal een dun laagje zink aangebracht of het staal wordt ondergedompeld in een zink legering. Dit zorgt ervoor dat de metalen kantopsluiting juist bestand is tegen corrosie en het altijd de kleur van het metaal behoudt.

Het verschil tussen borderranden van cortenstaal en borderranden van verzinkt staal

Het grootste verschil tussen borderranden van cortenstaal en borderranden van verzinkt staal zit hem in de uitstraling ofwel de kleur van het staal. Het materiaal waar de rand van wordt gemaakt is hetzelfde, namelijk staal, echter door het verwerkingsproces of juist door geen verwerkingsproces toe te passen is het verschil in kleur tussen deze twee typen randen aanzienlijk. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welk type borderrand toegepast wordt in de tuin of een andere buitenomgeving. Beide type randen zorgen voor een moderne, strakke uitstraling van de tuin, echter de kleur geeft net even een andere touch aan de tuin. Verzinkt staal zal namelijk wat koeler ogen en cortenstaal creëert juist een warme uitstraling. Om echt een goede keuze te maken is het ook goed om na te denken over de planten en bloemen waar de buitenomgeving over beschikt. Baseer je keuze op deze informatie om een perfecte balans in de buitenomgeving te creëren.