Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Welke stijl palissade past in jouw tuin?

Palissaden in verschillende vormen en kleuren voor iedere tuin. Palissaden kunnen van verschillende elementen worden gemaakt en zijn daardoor geschikt voor vrijwel iedere buitenomgeving. Gebruik palissaden buiten voor het maken van een omheining die bijvoorbeeld dienst doet als verhoogde border.  Met een palissade kan eenvoudig een verhoogde omheining gemaakt worden. Verschil met de randen en banden is dat palissades nog een stuk boven de grond uitkomen en verschil met een schuttingscherm is dat palissades een stuk korter zijn. Palissades worden veel gebruikt als sierlijke afscheiding. Bijvoorbeeld om een verhoogde border, ook wel een plantenbak genoemd, te maken. 

Verschillende soorten palissaden

Palissades zijn eenvoudig zelf met stapelblokken te maken. Maar er bestaan ook kant en klare palissadebanden, zoals rondbandpalissade. Bij deze vorm van een palissade zijn als het ware ronde paaltjes  tegen elkaar aan bevestigd. Op deze manier lijkt het of de afscheiding is gemaakt van verschillende paaltjes, maar doordat ze aan elkaar zijn bevestigd is de palissade makkelijk en snel te verwerken. Hetzelfde principe bestaat ook voor vierkante paaltjes. Dat geeft een iets strakker resultaat dan de rondbandpalissade. 

Wanneer gebruik je welk type palissades?

Gebruik de rechte palissadeband of strakke stapelblokken als palissade in een moderne tuin. Door strakke lijnen te benadrukken en dit ook door te voeren in de palissade wordt het moderne karakter van de tuin benadrukt. De rondbandpalissade is juist weer uitermate geschikt om te gebruiken in een landelijke tuin. In deze tuinen zien we vaak wat meer organische lijnen en deze kunnen met rondbandpalissades uitstekend worden benadrukt.   Dient juist het industriële karakter in de tuin benadrukt te worden? Gebruik dan overzetstukken van staal, ook wel metalen kantopsluiting genoemd. Door deze over de muurblokken heen te zetten wordt het industriële karakter door het materiaal benadrukt. De uitstraling van het staal is sterk afhankelijk van of het staal wel of niet van een coating wordt voorzien. Er bestaan bijvoorbeeld overzetstukken van cortenstaal die na verloop van tijd door weersinvloeden verweren naar een prachtige roestbruine kleur. Door het staal echter van een coatinglaag te voorzien kan juist ook het gegalvaniseerde uiterlijk worden behouden.