Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

De 5 voordelen van keramische tegels

Keramische tuintegels bieden veel voordelen ten opzichte van andere tuintegels. De vijf belangrijkste voordelen zijn:

  • De kleurechtheid en kleurvastheid
  • De maatvastheid
  • De vuilbestendigheid en onderhoudsarm
  • De duurzaamheid
  • De Recyclebaarheid

Kleurecht en kleurvast

Keramische tuintegels zijn kleurecht en kleurvast, wat betekent dat het materiaal waarvan ze gemaakt zijn over een natuurgetrouwe kleur beschikt. Keramiek is dan ook gemaakt van een natuurlijk materiaal, namelijk klei.  De kleurechtheid is dan ook echt een onderscheidende en belangrijke eigenschap van een keramische tegel. Naast de kleurechtheid is de kleurvastheid een belangrijke eigenschap. Dit zorgt er namelijk voor dat de kleurechtheid behouden blijft. Waar veel terrastegels van kleur veranderen door veranderende weersomstandigheden, zoals uv-straling, blijft de kleur van een terrastegel van keramiek behouden.

Maatvast

Een ander groot voordeel van keramische tegels is de maatvastheid van de tegel. De tegel zal door weersinvloeden niet uitzetten of krimpen. Daarnaast zijn de zijkanten van de tegels recht en haaks. Door deze eigenschappen kunnen keramische tegels met een strakke smalle voeg gelegd worden. Dit leidt tot een superstrak eindresultaat van de bestrating.

Bestand tegen vuil en onderhoudsarm

Een ander groot voordeel van tuintegels van keramiek is dat ze geen vuil opnemen. Een keramische tegel bestaat voornamelijk uit klei en zand. Het verwerkingsproces zorgt er uiteindelijk voor dat er een zeer harde tegel met een egaal oppervlak uit het productieproces komt. Het materiaal en het verwerkingsproces zorgen er samen voor dat de tegel geen vuil opneemt en dus makkelijk te onderhouden is met de juiste materialen.

Duurzaam

Het kleiachtige materiaal waar keramische tegels van worden gemaakt, zorgt voor een duurzame tegel. Dit in combinatie met de kleurechtheid en kleurvastheid zorgt ervoor dat tegels over een lange levensduur beschikken. Naast de duurzaamheid van de tegel zelf, kun je ook kiezen voor het duurzaam aanleggen van de tegels. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van waterdoorlatend voegmiddel of drainerende tegels, zodat het regenwater in de grond kan worden opgenomen.

Recyclebaar

Omdat de tegels een erg lange levensduur hebben, kunnen de tegels heel makkelijk worden overgeplaatst naar een andere tuin. Zo kun je de tegels in zijn geheel recyclen. Maar doordat de tegels zijn geproduceerd van zand en klei, zijn keramische tegels zelfs volledig recyclebaar. Dit komt ten goede aan het milieu, want het materiaal kan volledig opnieuw gebruikt worden. Zo kan jouw ‘oude’ terras goed worden gebruikt voor de productie van nieuwe tuintegels.