Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Waarom opsluitbanden gebruiken?

Opsluitbanden vormen een belangrijk deel van je bestrating. Vraag jij je af waarom opsluitbanden zo belangrijk zijn? Lees dan snel verder!

Ga je de tuin (opnieuw) bestraten?

Als je een strak resultaat wil bereiken is het dan van groot belang dat je de opsluitbanden niet vergeet. Met opsluitbanden hou je namelijk je bestrating op zijn plaats doordat de bestrating niet kan verzakken. Daarnaast geef je de tuin of oprit een nette uitstraling. 

Hoe werken opsluitbanden?

 Dat opsluitbanden belangrijk zijn voor een strak resultaat is inmiddels duidelijk, maar wat zijn opsluitbanden dan precies? Opsluitbanden, ook wel betonbanden, zijn lange, smalle randen van beton en vormen de begrenzing van je bestrating. Door de begrenzing wordt de bestrating als het ware opgesloten en kan het geen kant meer op. Daarnaast kan ook het zandbed dat onder de bestrating ligt niet verschuiven of wegspoelen door regenval. Daardoor blijft het strakke resultaat na aanleggen voor lange tijd behouden. Daarom raden we je sterk aan om bij de aanleg van bestrating ook opsluitbanden te gebruiken.

Voordelen van opsluitbanden

Naast het feit dat opsluitbanden ervoor zorgen dat je bestrating mooi strak blijft en niet verzakt, zijn er nog meer voordelen aan opsluitbanden. Ook qua uitstraling bijvoorbeeld, kunnen opsluitbanden bepalend zijn in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld strakke contouren creëren, kleuren toevoegen of spelen met hoogteverschillen.   Ook kun je opsluitbanden gebruiken om een bijvoorbeeld het gazon te scheiden van het terras. Dat ziet er meteen een stuk netter uit. Het maakt je tuin echt af. 

Verschillende soorten opsluitbanden

Opsluitbanden zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. Opsluitbanden worden meestal verkocht per lengte van 100 cm. De hoogte en breedte van de opsluitbanden zijn afhankelijk van de hoogte/zwaarte van je bestrating en persoonlijke smaak.  Daarnaast kun je kiezen voor strakke, rechthoekige banden, die passen in een moderne tuin. Als je meer organische vormen in je tuin wil toepassen, dan kun je beter kiezen voor een ronde vorm. Daarnaast zijn er verschillende kleuren opsluitbanden te verkrijgen. Bekijk ons gehele assortiment in de webshop!