Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €1.500,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Wat zijn trommelstenen?

Getrommelde stenen zijn stenen met een speels uiterlijk. Maar hoe wordt dit unieke uiterlijk bereikt? De trommelsteen dankt zijn naam aan een onderdeel van het productieproces van de steen. Deze stenen gaan namelijk na het bakken in een grote trommel die ronddraait waardoor de stenen tegen elkaar botsen. Op deze manier brokkelen de randjes van de stenen af en oogt de kleur van de steen wat minder egaal.

Toepassing

Getrommelde stenen zijn geschikt voor veel toepassingen. Leg er je oprit mee aan, of bestraat je (voor)tuin ermee. Doordat de stenen getrommeld zijn, is het resultaat niet heel strak en het aanzicht daarmee een stuk natuurlijker. Dit zorgt voor een sfeervolle uitstraling.

Formaten

De trommelstenen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er vierkante varianten, maar ook langwerpige. De trommelstenen zijn ook verkrijgbaar in waalformaat en dikformaat, dat zijn standaardmaten die worden gebruikt in de bestratingsbranche. Afhankelijk van het gekozen formaat zijn er ook weer diverse legverbanden mogelijk. Welke elk een andere uitstraling aan je tuin geven.

Uitstraling

Door het butsen van de stenen ogen de trommelstenen minder strak en daardoor lekker organisch en natuurlijk. Dit zorgt meteen voor een sfeervolle uitstraling van jouw terras of tuin. Daarnaast zijn de stenen er in verschillende kleurnuances, waardoor je altijd een steen vindt de past binnen de stijl van jouw tuin. Ook kun je kiezen voor een bonte mix van kleuren, wat het geheel een speels uiterlijk geeft.

Verwerking

De stenen zijn makkelijk in de verwerking, doordat deze over het algemeen relatief klein van formaat zijn en dus makkelijker te verplaatsen dan bijvoorbeeld een grote keramische terrastegel. Voor de trommelstenen gelegd worden, moet gezorgd worden voor een stabiele ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een drainagemortel of een gestabiliseerd grondbed. En als je er niet helemaal uitkomt, staat ons team van specialisten altijd voor je klaar met advies!