Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Welke afscheiding past in jouw tuin?

Om verzakking te voorkomen is het belangrijk dat bestrating wordt opgesloten met banden of randen. Welk type is het meest geschikt voor jouw tuin? Banden, randen en afscheidingen zijn niet de eerste dingen waar aan wordt gedacht wanneer de tuin onder handen wordt genomen. Toch is het een belangrijk aspect in een buitenomgeving waarin verschillende elementen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een buitenomgeving die beschikt over gras, tegels en stenen. Dan zijn banden en randen cruciaal om elk element mooi af te scheiden en goed op zijn plaats te houden. 

Rechte en gebogen randen

Beschikt de buitenomgeving over afgeronde elementen? Dan is het lastig om rechte randen toe te passen. Gebruik hiervoor bij voorkeur flexibele randen die naar de vorm van de afscheiding gebogen kunnen worden om alles zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Er zijn dus een hoop verschillende banden en randen om uit te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor kunststof kantopsluiting of metalen kantopsluiting? Of passen palissaden en opsluitbanden beter in jouw tuin?

Banden en bestrating van hetzelfde materiaal

In principe is het de bedoeling dat de banden nauwelijks opvallen en dus in lijn staan met de rest van de elementen in de tuin, zowel in materiaal als in kleur. Het mooiste resultaat wordt verkregen door voor de banden gebruik te maken van dezelfde kleur en hetzelfde materiaal als de bestrating.  Afhankelijk van je tuinstijl en persoonlijke smaak kan het echter ook mooi zijn om juist contrast aan te brengen door erg afwijkende kleuren te gebruiken.

Banden van beton en banden van staal

Vaak zien we dat betonnen banden worden gebruikt in combinatie met betonnen tegels. Naast beton bestaan er echter ook randen van cortenstaal. Het is ook mogelijk om de banden en randen in samenspel met verhoogde borders toe te passen. Worden er borders van betonnen stapelblokken gemaakt? Gebruik dan betonnen randen. Bestaan de borders uit cortenstaal, dan is het prachtig om ook randen van cortenstaal te gebruiken. Deze randen zijn zeer smal en worden daardoor op subtiele wijze in de tuin verwerkt.