Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron
Gratis verzending vanaf €750,-
3 locaties met inspiratietuinen
Producten direct van de bron

Welkom in de Tuin van de Toekomst!

Op deze pagina willen we ideeën delen om je tuin toekomstbestendig te maken. Door de klimaatverandering is dit meer aan de orde dan ooit. Gelukkig is er veel zelf te doen waardoor je leefomgeving verbetert en dus ook die van anderen. Hierdoor laat je een kleinere footprint achter.

Elke maand belichten we een ander onderwerp waarmee we je hopelijk kunnen inspireren om zo je tuin klaar te maken voor de toekomst. Bij Tuinvisie vind je niet alleen de expertise, maar ook de materialen om je hierbij te helpen. Wil je onze producten zien en voelen of wil je advies op maat? Bezoek dan onze inspiratietuinen. Doe iets moois voor je tuin en het klimaat. Ontdek de mogelijkheden met Tuinvisie, voor elk groen hart!

Oprit verduurzamen

De meeste opritten in Nederland zijn volledig bestraat met klinkers of tegels, wat bij regen leidt tot een snelle afvoer van water naar het riool. Na hevige regenval veroorzaakt dit een overbelasting van het riool. Kleine aanpassingen aan je oprit kunnen ervoor zorgen dat het regenwater vertraagd aan de bodem wordt afgegeven. Dit heeft als extra voordeel dat het grondwaterpeil op een natuurlijke manier wordt aangevuld. Het is een duurzame en praktische oplossing om wateroverlast te voorkomen en een steentje bij te dragen aan een frisse en groene leefomgeving.

Er zijn talloze mogelijkheden om een oprit te verduurzamen en Tuinvisie staat voor je klaar met oplossingen en advies. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van halfverharding door middel van siergrind/split, waterdoorlatende tegels of een open bestrating (grasbetontegels), gecombineerd met beplanting of groenstroken. Ook kun je overwegen een Hydroblob te installeren, waarmee je regenwater tijdelijk ondergronds kunt opslaan.

Tuinvisie biedt de expertise en materialen, zodat je aan de slag kunt met jouw duurzame opritproject. Meer weten over het verduurzamen van je oprit? Lees onze blogs over een duurzame oprit!

Waterdoorlatende
verharding

Ontdek hoe je grind of bestrating kunt gebruiken voor de aanleg van een duurzame oprit.

Het gebruik van
grasbetontegels

Hoe kun je grasbetontegels gebruiken als bestratingsmateriaal voor bermen, parkeerplaatsen en opritten?

Een oprit met hydroblobs
en afwateringsgoten

Lees alles over afwateringsmogelijkheden voor je oprit middels hydroblobs en afwateringsgoten.

Balans creëren
met groenstroken

Ervaar hoe je een goede balans kunt creëren tussen groen en verharding met een groenstrook bij je oprit.

Verkoelende werking in de tuin

De zonnigste juni, de droogste februari, de zwaarste zomerstorm of de natste maand ooit. Het ene weerrecord is nog niet verbeterd of het volgende dient zich alweer aan. Het klimaat verandert, de opwarming van de aarde neemt toe en de gevolgen daarvan zijn bijna dagelijks merkbaar. Ook bij jou de tuin worden de gevolgen van klimaatverandering steeds meer zichtbaar en tastbaar. Zoals lange(re) periodes van droogte in de lente en extreem hete zomers. Het gevolg is dat het grondwaterpeil zakt en beplanting uitdroogt. En áls het dan regent, valt er vaak in korte tijd zoveel water, dat de droge grond al dat water niet meer kan opnemen en verwerken.

Wat kun je zelf doen om een aangenamere en koelere tuin te creëren? Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om dit te realiseren. Tuinvisie staat voor je klaar met oplossingen en advies, zodat je zelf, of met hulp van een expert, aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van groene borders of een rustgevende vijver met behulp van stapelblokken. Ook het creëren van schaduw behoort tot de opties door het bouwen van een stijlvolle pergola met een schaduwdoek of het planten van klimmend groen tegen Douglaspalen en metalen bewapeningsrekken. Tuinvisie biedt de expertise en materialen om jouw tuinwensen werkelijkheid te maken, zodat je optimaal kunt genieten van jouw koele tuin.

Meer weten over het creëren van een koele tuin? Lees onze blogs over de verkoelende tuin en laat je inspireren!

Koel en groen met stapelblokken

Ontdek hoe je met stapelblokken een koele en groene tuin kan creëren om hittestress te verminderen.

Groen toevoegen in je tuin

Ervaar hoe de aanwezigheid van groene planten kan zorgen voor schaduw, sfeer en biodiversiteit in de tuin.

Vijver van stapelblokken of grind-keien

Creëer een koel microklimaat rondom een vijver, steeds belangrijker bij extreem droog weer.

Een koele en aangename plek

Creëer schaduwplekken met een overkapping, veranda of pergola en ontsnap aan de zomerhitte.