Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin
Gratis verzending vanaf €950,-
Dé producent van Nederland
Jouw beste partner voor de tuin

Jij bent de Landelijke Tuin!

Wat kenmerkt een landelijke tuin?

Hieronder een opsomming van enkele producten en kenmerken die typerend zijn voor een landelijke tuin:

  • Bloemen: bloemen zijn essentieel voor een landelijke tuin en worden vaak in groepen geplant. Denk aan rozen, lavendel, klaprozen, margrieten, korenbloemen en zonnebloemen.
  • Kruiden: veel landelijke tuinen hebben een kruidentuin met planten zoals basilicum, tijm, rozemarijn en salie.
  • Moestuin: een moestuin past goed bij een landelijke tuin en kan verschillende soorten groenten en fruit bevatten, zoals tomaten, bonen, courgettes, bessen en appels.
  • Bomen en struiken: fruitbomen zoals appel-, peer- en kersenbomen passen goed in een landelijke tuin. Ook struiken zoals kornoelje, hulst, liguster en taxus worden vaak gebruikt.
  • Natuurlijke elementen: vijvers, watervallen, rotspartijen en houten bruggetjes zijn elementen die de landelijke sfeer versterken.
  • Tuinmeubilair: rustieke en natuurlijke materialen passen goed in een landelijke tuin. Denk aan houten bankjes, stoelen en tafels, rotan meubilair en gietijzeren tuinmeubelen.


Een landelijke tuin wordt gekenmerkt door een ontspannen en natuurlijke uitstraling, geïnspireerd door het platteland. Een belangrijk kenmerk van een landelijke tuin is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, steen en metaal. De tuin is vaak ontworpen om eruit te zien alsof deze spontaan is ontstaan, met een informele lay-out en veel weelderige beplanting.

Qua kleuren passen vooral aardetinten en pastelkleuren goed in een landelijke tuin, zoals groen, beige, wit, geel, roze en lichtblauw. Vormen zijn organisch en rond, met veel ronde borders en paden. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en objecten, zoals houten hekken, stenen muren en grindpaden om de tuin een authentieke uitstraling te geven.

Landelijke tuinen ervaren

Wil je onderzoeken of de landelijke tuin echt bij je past of wil je een landelijke tuin ervaren? Dan is het mogelijk om voorbeelden van landelijke tuinen te bekijken op onze locatie bij Tuinvisie Utrecht. Op deze locatie kun je inspiratie opdoen en de materialen en producten zien die worden gebruikt in deze tuinen.

Afspraak maken

Bestel onze productcatalogus!

Bestel de gratis Tuinvisie productcatalogus en ontdek ons assortiment! Bestel de gratis Tuinvisie productcatalogus en ontdek ons assortiment!

Landelijke tuin - Tuinvisie
Landelijk
Landelijke tuin
Organisch en natuurlijk
Afwisseling van rechte en organische vormen met veel groen
Tuinvisie-natuurlijke-tuin
Landelijk
Natuurlijke tuin
Cortenstaal en natuurlijk groen
Een combinatie van organische vormen en natuurlijke materialen
Tuininspiratie-tuinkamer
Landelijk
Tuinkamer
Het hele jaar door een buitengevoel
Een ruimtelijke tuinkamer gecombineerd met een onderhoudsvrij terras
Rustieke-tuin-Tuinvisie
Landelijk
Rustieke tuin
Natuurlijke kleuren en materialen
Strakke lijnen en knusse hoekjes, kom tot rust in de rustieke tuin

Bekijk producten voor de landelijke tuin

Meer inspiratie opdoen voor je tuin?

Ontdek alle tuininspiratie van Tuinvisie! Ontdek alle tuininspiratie van Tuinvisie!